Κουσκούκης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος

Κουσκούκης Κωνσταντίνος

Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην Ανώτατη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ είναι και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει Αντιπρύτανης του ΔΠΘ και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έχει διατελέσει Πρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Δια Βίου Μάθησης, στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης Ο.Τ.Ε.Κ., στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας» του ΔΠΘ, στην Επιτροπή Σύνταξης του Νόμου 3498/2006 περί Ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού, στην Εταιρεία Laser Ιατρικής Αισθητικής, στην Επιτροπή Ερευνών ΔΠΘ, στην Εταιρεία Εναλλακτικής Ιατρικής, στην Επιστημονική Επιτροπή Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος και στην Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων. Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας και του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, είναι Επιστημονικός Σύμβουλος Τουρισμού Υγείας και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς και μέλος του Τομέα Τουρισμού Υγείας στο Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ διετέλεσε Διευθυντής ως Αρχίατρος στη Δερματολογική Κλινική του 401 Γ.Σ.Ν.Α. Το 2015 ίδρυσε την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής στην οποία προεδρεύει έως και σήμερα. Κατέχει τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους του Αντικαρκινικού Δερματολογικού Ιδρύματος της Ν. Υόρκης και της Ένωσης Αμερικανών Στρατιωτικών Χειρουργών, είναι Εκλεγμένο Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών Ν. Υόρκης, καθώς και Επιστημονικός Συνεργάτης και Ερευνητής τoυ New York University Medical Center, Beth Israel Medical Center και των Bellevue Hospital και Veterans Administration Hospital. Έχει τιμηθεί από την Ένωση Συντακτών Ελλάδας με τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους, ενώ είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ελλάδος, της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, της Αθηναϊκής Λέσχης, του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού και του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών. Είναι συγγραφέας 6 επιστημονικών συγγραμμάτων: «Τουρισμός Υγείας-Θερμαλισμός, Προοπτικές Ανάπτυξης στην Ελλάδα», «Ιατρική Αισθητική και Κοσμετολογία», «Παθήσεις των ονύχων», «Δερματολογία-Αφροδισιολογία», «AIDS» και «Δερματολογική Ογκολογία», Υπεύθυνος της έκδοσης του περιοδικού «Ιατρική Παιδεία», Συνεκδότης του περιοδικού “Journal of Dermatologic Surgery and Oncology” και Επιστημονικός Σύμβουλος σε 8 επιστημονικά περιοδικά. Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής και σήμερα είναι Συντονιστής Ομάδων Εργασίας του Τουρισμού Υγείας και όλων των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στον Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και Μέλος της Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού.

Κουτσίκος Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος

Κουτσίκος Παναγιώτης

Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, Master’s of Science in Electrical Engineering. Ιδιοκτήτης Ομίλου Εταιρειών ERGO. Επίτιμος Πρόξενος του Ελ Σαλβαδόρ στην Ελλάδα. Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Ε.Τ.Ε.Ε.) και Πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και τοπικά συνέδρια που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις παρευξείνιες χώρες, καθώς επίσης και σε ιατρικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Η Οικονομική Συνεργασία Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)». Του έχουν απονεμηθεί το βραβείο “ΚΟΥΡΟΣ» από την Λέσχη Επιχειρηματικότητας για τη Σχεδίαση και Παραγωγή της ERGO α.ε.β.ε. Καινοτομικών Προϊόντων, το βραβείο «ΙΠΕΚΤΣΙ» για την προσφορά του στην εδραίωση της ελληνο-τουρκικής ειρήνης και φιλίας και το βραβείο από την Επιτροπή Δημοσιογράφων της ΕΡΑ της Κοινωνίας των Πολιτών για τη δράση του στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής.

Καπλανίδης Ζαχαρίας

Γενικός Γραμματέας

Καπλανίδης Ζαχαρίας

Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ναυτιλιακή Οικονομία. Συνεργάστηκε με δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα και ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης σε θέματα τουρισμού. Συμμετείχε στο πρόγραμμα «TASSIS», ως ειδικός, με στόχο την αναδιάρθρωση του τουριστικού προϊόντος της Κριμαίας. Ίδρυσε το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), όπου έχει διατελέσει κατά καιρούς ως Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (HATTA). Ίδρυσε την Ομοσπονδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων EFAPCO, όπου και διατέλεσε Πρόεδρος. Υπήρξε μέλος και ταμίας της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπως επίσης και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Έχει διατελέσει, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, Executive Director της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (IPRAS), όπου κατείχε και θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι Πρόεδρος του Ομίλου ΖΙΤΑ.

Γκαρέτσου Βικτώρια

Ταμίας

Γκαρέτσου Βικτώρια

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, που παρέχει τις καλύτερες δυνατότητες για εκπαίδευση στην Ελλάδα. Πριν την λήψη της ειδικότητάς της εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά την πενταετή παραμονή της εκεί, απέκτησε εμπειρίες και δεξιότητες σε μεγάλα Νοσοκομεία, όπως μεταξύ άλλων στο St. John’s Institute of Dermatology του Νοσοκομείου St. Thomas στο Λονδίνο. Διαθέτει πλατιά εμπειρία τόσο στην Κλινική όσο και στην Αισθητική Δερματολογία, καθώς επίσης και στα Laser. Είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και συμμετέχει σε ετήσια Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας. Συμμετέχει επίσης σε σεμινάρια πρακτικής εξάσκησης σε ειδικά κέντρα σε Παρίσι, Ζυρίχη, Λονδίνο. Κατά τα τελευταία 13 χρόνια ασκεί την ειδικότητα στο ιατρείο της. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας.

Ασημακόπουλος Νικήτας

Ειδικός Γραμματέας

Ασημακόπουλος Νικήτας

Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχή σε περίπου 130 συνέδρια με ανακοινώσεις, ενώ έχει διοργανώσει 12 διεθνή και εθνικά συνέδρια. Αναπληρωτής συντάκτης σε πέντε διεθνή περιοδικά και κριτής σε 12 γνωστά περιοδικά Διεθνών Επιστημονικών Εταιρείων, όπου υπηρετεί ως ενεργό μέλος. Είναι ο εφευρέτης του Σχεδιασμού και Ελέγχου της Συστημικής Μεθοδολογίας DCSYM και της STIMEVIS πολυ-συστημικής μεθοδολογίας. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Έργου και Επιστημονικός Υπεύθυνος των δύο μεγάλων προγραμμάτων ΠΕΝΕΔ και ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της GAST, το κυβερνών σώμα του Παγκόσμιου Συνδέσμου για Συστήματα. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικών Μελετών (ΕΕΣΜ) και ιδρυτής και συντονιστής του πρώτου διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επαγγελματία Πιστοποιημένου Συστημικού Αναλυτή (CSAP) με το πρότυπο ISO / IEC 17024. Έχει λάβει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο ΕΕΣΜ για την όλη την προσφορά του, διευθυντική και επιστημονική στην ΕΕΣΜ. Είναι σύμβουλος των Βρετανικών Ταχυδρομείων και της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, κατέχει δε επίσης τον επαγγελματικό τίτλο FOR της Βρετανικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών. Κατέχει το FHSSS επαγγελματικό τίτλο της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικών Μελετών. Είναι ιδρυτής και Editor-in-Chief του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Journal των Εφαρμοσμένων Συστημικών Μελετών (IJASS). Είναι Μέλος Δ.Σ. Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας.

Ανανιάδης Τιμ

Μέλος Δ.Σ.

Ανανιάδης Τιμ

Απόφοιτος Ryerson University, Τορόντο, με πτυχίο ΒΑ στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει 30χρονή διεθνή προϋπηρεσία στον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, κυρίως σε ξενοδοχεία της Hyatt Hotels Corporation και Hyatt International, ξεκινώντας την καριέρα του στο Hyatt Regency Atlanta. Εξετέλεσε «Director of Food & Beverage» σε διάφορα ξενοδοχεία (Hyatt Regency New Orleans, Hilton Head Nashville, Buffalo, NY, και Columbus, OH). Επίσης, ως “Corporate Director of Food & Beverage” της Hyatt Hotels Chicago, με κύριες αρμοδιότητες το «menu engineering», την ανάπτυξη προϊόντος, προσλήψεις, ανάπτυξη και εφαρμογή προτύπων υπηρεσιών και εκπαίδευση, την ανάπτυξη ιδεών και «pre-opening support» για νέα ξενοδοχεία. Ως Γενικός Διευθυντής κατείχε θέσεις στις ΗΠΑ στο Hyatt Regency Pittsburgh, Hyatt Regency Coral Gables και Hyatt Regency Miami, στο Hyatt Regency Θεσσαλονίκη και Grand Hyatt Mumbai. Από το 2003, ανέλαβε την θέση του Γενικού Διευθυντή και Διευθύνοντος Συμβούλου των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George», τα οποία ανήκουν στην Luxury Collection της εταιρείας Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. Εκτελεί επίσης καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή της Starwood για την Ελλάδα, Κύπρο και τα Βαλκάνια. Είναι μέλος πολλών μη κερδοσκοπικών και ξενοδοχειακών διοικητικών συμβουλίων καθώς και εσωτερικά λειτουργικά συμβούλια της Starwood.

Γιατζίδης Αλέξανδρος

Μέλος Δ.Σ.

Γιατζίδης Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Γιατζίδης, είναι ιατρός, επιστημονικός συνεργάτης για χρόνια του Πανεπιστημίου Αθηνών, με συμμετοχή σε πολλά ερευνητικά προγράμματα του ΚΕΣΥ, της ΓΓΕΤ καθώς και σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει πολλές ιατρικές μελέτες, σε ελληνικά και ξένα ιατρικά έντυπα και έχει συμμετάσχει σε πολλά ιατρικά συνέδρια. Συμμετέχει σε πολλές επιστημονικές ιατρικές εταιρείες και είναι σύμβουλος σε Διαγνωστικά Κέντρα. Έχει ασχοληθεί για χρόνια με το τομέα των SPA στην Ελλάδα και με την οργάνωση και προώθηση υπηρεσιών ιατρικών SPA. Επίσης έχει ασχοληθεί με εξειδικευμένα ιατρικά διαγνωστικά μηχανήματα, καθώς και με μηχανήματα και προϊόντα SPA. Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει την εταιρεία Digital Health, όπου παρέχει υπηρεσίες προώθησης και ιατρικής ενημέρωσης στο διαδίκτυο. Επίσης έχει αναπτύξει και διευθύνει τα ιατρικά site medlabnews.gr, iatrikanea.gr και healthdays.gr, παρέχοντας ιατρική ενημέρωση και πολιτική υγείας, μαζί με μια δωδεκαμελή συγγραφική ομάδα. Συμμετέχει και συνεργάζεται με πολλά έντυπα και έχει εκδώσει διάφορα ειδικά θεματικά έντυπα και βιβλία.

Κουρεμένος Νίκος

Μέλος Δ.Σ.

Κουρεμένος Νίκος

Διετέλεσε Area Spa Director (2013-2015) σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα θαλασσοθεραπείας και spa στο κόσμο (7.500 τ.μ.), το «Soma Bay Thalasso & Spa», στην Ερυθρά Θάλασσα, με ένα σύνολο 80 δωματίων θεραπείας, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το project του «Ki Fitness & Spa» στο Κάιρο (3.500 τ.μ.). Επισκέπτης καθηγητής στο International Hospitality & Spa Management MBA στο Πανεπιστήμιο FH Joanneum University στην Αυστρία (2012-2017), ενώ δίδαξε επίσης Spa Management και Applied Leadership και Strategic HR Management στο πρόγραμμα Master’s του Alpine Center, the Swiss Business School for International Hotel & Tourism Management Education (2010-2013). Έχει την υψηλότερη πιστοποίηση στο χώρο του health & fitness – ACSM (American College of Sports Medicine) Health & Fitness Director. Μέλος Διεθνών Επιτροπών και εκπρόσωπος στην Ελλάδα των πλέον έγκυρων οργανισμών στο χώρο του Health & Fitness, όπως ACSM, IDEA and IHRSA, με μια 25χρονη πορεία στο κλάδο health/fitness/wellness σε διάφορες διευθυντικές θέσεις καθώς και στέλεχος στις οργανωτικές επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 (2001-2004) και των Special Olympics (2011). Ιδρυτικό στέλεχος και fitness editor (1996-2010) του περιοδικού υγείας, ευεξίας & διατροφής VITA, του ΔΟΛ. Διευθυντής Εκπαίδευσης & Project Manager στη “Raison d’Etre Spas”.

Lindberg Alexander Fedon

Μέλος Δ.Σ.

Lindberg Alexander Fedon

O διεθνώς αναγνωρισμένος παθολόγος-διαβητολόγος και ειδικός σε θέματα διατροφής δρ. Φαίδων Lindberg – Χατζηπαναγιώτου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά ζει στο Όσλο της Νορβηγίας τα τελευταία 30 χρόνια. Στο διάστημα 1986-1990 εργάστηκε ως ερευνητής στο ορμονολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Όσλο. Ειδικεύτηκε στην Κλινική Παθολογία, Διαβητολογία και Μεταβολικές Νόσους σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Νορβηγίας. Στο διάστημα 1996-1998 εργάστηκε ως μεταπτυχιακός ερευνητής στο τμήμα Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο San Diego. Έχει σημαντικό ερευνητικό και κλινικό έργο, κυρίως σε θέματα παχυσαρκίας, διαβήτη και ορμονικών διαταραχών. Ίδρυσε και διευθύνει υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο μεταβολισμού και λειτουργικής ιατρικής στη Νορβηγία. Από το 2000 έχει γράψει 16 βιβλία με θέμα τη διατροφή και υγεία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει σε 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας. Είναι μέλος Δ.Σ. Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας

Πάντος Κωνσταντίνος

Μέλος Δ.Σ.

Πάντος Κωνσταντίνος

Έλαβε το πτυχίο της ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1981. Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1988 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Μελβούρνης στην Αυστραλία (1987-1989). Με σχεδόν τριάντα χρόνια πείρας στη μαιευτική και γυναικολογία και είκοσι πέντε χρόνια ως ειδικός στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας δέχεται υπογόνιμα ζευγάρια από 34 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των Η.Π.Α. Ακούραστος στην έρευνα για βελτιώσεις στην φροντίδα των ασθενών του, και ταξιδεύοντας αδιάκοπα, είναι παγκοσμίως γνωστός για την αφοσίωσή του στο αντικείμενό του. Είναι μέλος διεθνών οργανώσεων, μεταξύ άλλων της ESHRE-Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, της εταιρείας Γονιμότητας Αυστραλίας, της Ακαδημίας Επιστημών Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Εταιρείας Γονιμότητας, καθώς και εθνικών οργανώσεων περιλαμβανομένης της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής της οποίας είναι Γενικός Γραμματέας. Είναι μέλος στον Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας. Είναι ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της Κλινικής “ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ” και συνεχίζει να ανοίγει το δρόμο με τις νέες ιδέες του και τις εφαρμογές του στην αναπαραγωγική γενετική.

Λύρας Ιωάννης

Μέλος Δ.Σ.

Πάντος Κωνσταντίνος

Έλαβε το πτυχίο της ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1981. Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1988 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Μελβούρνης στην Αυστραλία (1987-1989). Με σχεδόν τριάντα χρόνια πείρας στη μαιευτική και γυναικολογία και είκοσι πέντε χρόνια ως ειδικός στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας δέχεται υπογόνιμα ζευγάρια από 34 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των Η.Π.Α. Ακούραστος στην έρευνα για βελτιώσεις στην φροντίδα των ασθενών του, και ταξιδεύοντας αδιάκοπα, είναι παγκοσμίως γνωστός για την αφοσίωσή του στο αντικείμενό του. Είναι μέλος διεθνών οργανώσεων, μεταξύ άλλων της ESHRE-Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, της εταιρείας Γονιμότητας Αυστραλίας, της Ακαδημίας Επιστημών Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Εταιρείας Γονιμότητας, καθώς και εθνικών οργανώσεων περιλαμβανομένης της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής της οποίας είναι Γενικός Γραμματέας. Είναι μέλος στον Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας. Είναι ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της Κλινικής “ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ” και συνεχίζει να ανοίγει το δρόμο με τις νέες ιδέες του και τις εφαρμογές του στην αναπαραγωγική γενετική.